Thursday, 8 November 2012

AZAM HARI TUA! DOAKAN JUGA :)

Assalammualaikum...
wachhhaaaa! pejam celik, pejam celik dah masuk bulan 11...
Alhamdulillah masih dipanjangkan umur dimurahkan rezeki ... alhamdulillah Ya Allah ...
bulan 11 bermaksud umur wani dah mula menggenap 19 tahun .. masih muda sanggggatttttt! hihihiihi

bila berpeluang nak update blog ni , tambah-tambah memang dah lama sangat wani tak update so , sekarang wani nak bagitau siket azam wani bila dah semakin meningkat usia nih ...
eh , nak citer siket , sekarang wani still kerja .. tak tahu samada wani akan continue study this year atau tahun akan datang.. doakan wani diberikan rezeki yang murah .. aminnn :)
even sekarang ni wani memang tak dapat nak kumpul duit sangat , tapi wani harap wani dimurahkan rezeki ...
wani harap sangat wani dapat continue study ..

tapi, kehidupaan wani sekarang banyak mengajar wani erti kesabaran , erti kebebasan , erti berdikari dan banyak lagi .. Alhamdulillah :)
even kais pagi makan pagi kais petag makan petang , at least wani tak menyusahkan orang lain , tak membebankan orang lain ...
wani jugak bersyukur sebab wani disenangi orang lain ... walaupun tak semua yang dapat terima siapa wani , apa perubahan wani tapi biarlah wani simpan baek-baek dalam hati , biar wani sorang yang pendam perasaan ...
okeyh ! masuk line .. jangan melalut dahhhh ..

AZAM HARI TUA WANI!
1 : wani nak wani sering mendekatkan diri dengan Allah.
2:semakin berfikiran terbuka dalam semua hal.
3: rela disakiti walaupun hati sentiasa disakiti.
4:rapat dengan semua orang.
5:manfaatkan setiap detik.
6:serius dalam semua hal yang WAJIB diambil serius.
7:tak mau sia-siakan apa yang ada di depan mata.(maksudnya tak memandang rendah apa-apa yang didepan mata)
8:fokus pada kerja!(even kerja tak berapa nak stabil dari segi kewangan)
9:tak perlu ambil tahu hal orang lain.
10:sentiasa bersabar dalam semua hal.
11:sentiasa jaga aurat dan penampilan.
12:bersabar even orang pandang rendah dengan apa yang wani buat sekarang.
13:YANG PENTING ! kumpul duit untuk masa depan sendiri.
14:setia pada pakwe . biar dia yang undur dulu asal bukan wani yang berundur.

okeyh! InsyaAllah , ni yang wani harapkan di hari tua wani . harap wani menjadi seorang anak yang baik , dan hamba yang taat kepada Allah .. aminnn ...

2 comments:

  1. cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog bg komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog..chat blog tidak dikira nie,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

    ReplyDelete
  2. heee . ! comel belog jemput lah join kalau sudi .. ehehe
    http://www.nilfieyna.my/2013/01/segcon-top-komentar-blogwalking-setia.html

    ReplyDelete

ade oang membebel laaa ...:p