Thursday, 22 December 2011

Aku terlalu hepiiiii ^_________^ yabedabeduuuu !

Assalammualaikummm ??? kenapa laa internet kat rumah ni slow macam siput jeee .. langsung tak dapat nak upload gambar kan ??? sakiiit hatiiii niiiii !!!
nak upload gambaq niiii ! okeyh , tak pa .. tak mau marahmarah .. seriously , hariii tuuu wanii hepi sangat bilaaa apa yang wani tunggu selama nii wanii dapat .. huahuahuahua ...
bukan apa punn .. beberapa bulan yang lalu , wani try nak add seorang blogger yang wani salute sangatsangat ..
then harii isnin yang lalu , blogger tu ada add waniii .. apa lagi , wani hepi tahap gaban ! mesti korang kenalkan dengan blogger kak Nurulbadiah Lai ???
then wani ada post sesuatu yang wani tag terus kepada kak Nurulbadiah ..
kak Nurul sempat komen lagii tuhhh .. waaaaah ! berbungabunga hati wanii ...
then , kak Nurul sempat cakap yang wani ni lovely sangat .. lovely ke aku ?? ahahahha
kalau korang nak follow dia boleh klik sini ! Nurulbadiah Lai .. keyh ! korang boleh klik situuu ..terus masuk blog dia ..
sebenarnya wani nak tunjukkan komenkomen kak Nurul kat wall wanii .. tapi internet tak mengizinkan ..
berserah je laaaa ...
         k , laaa .. tu je yang wani mampu kongsii sebab line entah papa ni haaa !

Monday, 19 December 2011

bla bla bla ^________^




Assalammualaikum semua ???
selamat berhariii selasa ! soriii .. langsung tak dak gambar  entri kali nih .. sebab , line tenet kat umah slow .. cepat lagi siput sedut ..
sihat tak ?? wani tak sihat . selsemaaaaa ... hidung kena sumbat dengan benda yang bernama hingus ... euwww .. jijik ! ahahaha .. dari hari tu dah . tak baekbaek ..
tapiii , harap I'll get well soon .. aminnn ..
walaupun selsema , dari tadi dah wani dudok depan laptop tenung wani punya fb . terjah sana terjah sini . terjah fb orang !
yeah ! wani terjumpa dengan satu fb kawan . ahahaha .. CINTA FACEBOOK ! waaah . kawan wani tengah hangat bercinta dengan kenalan dia dalam facebook . alamak ! kepoh ;aa pulak .. tak pe kan ?? korang percaya tak dengan cinta muka buku . kalau wani , wani susah siket nak caya . kita mana tau , laki tu jauh berdekaddekad . macam wani ni , dok Sarawak .. nak bercinta dengan mamat kat PENINSULAR MALAYSIA ! wah , skeaping speaking laa .. huahuahua ..
kawan wani bercinta dengan pakwe dia yang tinggal kat Perak . langsung tak pernah jumpa . kalau yang pernah jumpa boleh masuk akal siket laa .. kita mana tau hati orang & status orang . tuptup , dah kawin ??
amacam ?? niayalah jadi nye .. seriously , wani memang takut dengan cinta muka buku .. wani just nak berkawan bukan nak bercouplecouple ... sebab waniii dah ambek keputusan untuk single sampai tiba saat nak kahwen .. sebab dah penat kecewaaa .. dan wani tak mau kecewa lagiii .... sakit hatii sangatsangat ...
wani fikir kan family wani duluuuu ... then baru fikir bf ...

alamak , membebellah pulakkk .. panjang bebelannya tau ! oke ! stopp !
seriously , memang dari dulu dah jadiii adat . wani setia , dorang curang . bila wani curang dorang setia ! menyampah ! so , now wani dah tak macam wani yang dulu . wani nak tengok sejauh mana ego lalaki yang nak kenal dengan wanii ... dan , lelaki mestii tau wani pun ada ego ! EGO S ! ahahahahha
k , laaa .. blur dah niii . wani pun malas nak membebel . kang berkedut muka kang ..
out dulu ya ibukibuk bapakbapak ....

Saturday, 17 December 2011

Ujian Allah untuk membuang dosadosa kecil :-)


Assalammualaikum semua ???
yaah ! ni adalah gambar sebelum wani dimasukkan ke hosital . gambar 2 hari sebelum . nampak hepi & sihat kan ??
langsung tak da tandatanda nak masuk wad . wakakaka ...
harii pada tarikh wani bergambar nii , wanii jalanjalan dengan sepupu wani ...
kitorang jalanjalan langsung tak ingat dunia .
wani beli banyak bajuuu sampai duit tinggal berapa hingget je lagiiii ..
tuptup , 2 hari selepas tuu , wanii pening kepala yang terok sangat . yang wani tak pernah rasa ..
petang tu , memang wani tak tau nak cakap apa dengan apa yang wani rasakan ..
so , wani tidow je nak hilangkan rasa sakit ..
keesokan pagii tu , masih lagii wani sakit kepala .. 
masa wanii nak bangun tuh , sebelah badan wani terasa sangat lemah .. 
wani langsung tak syak apaapa .. memang tak ..
walauun badan sebelah lemah , wani still dapat jalan ..
tapiii , terhuyung hayang .. kalau terlalu lama berjalan wani rasa macam nak pitam .
so , kazen wani kol my uncle . so , uncle bergegas balek ke rumah nak hantar wani pergii hospitall ..
mulamula tu , wani just pergii klinik swasta .. takut kena tahan kat wad ! ahahahha
tapii , doktor kat klinik swasta beri surat kat wani supaya wani dihantar terus ke emergency case ..
tyme tuh , memang dupdapdupdap jantung wani ..
memang takut sangat dengan hospital .. turn wani kejap je sebab wani ada case emergency la sangat kan ?? wakakakka .
wani dicucuk jarum ! aaaargh ! memang takut . nurse cucuk sebab wani kena isi air .cucuk kat tangan tuh ! tak la sakit sangat kan ?? bisabiasa jee ..
doktor syak wani menghidap young stroke !
kena tahan kat wad pulak tuh ! aaargh ! memang boriiing sangatsangat ..
nasiblaa doktor yang jaga wani tu hensem . kalau tak memang boring sangatsangat duduk kat situ .. wakakakak ..


yaah ! nie gambar tyme wani kena tahan kat wad .
abang wani kata macam orang tua .. sampai hati betul .
nie wani tengah tunggu doktor untuk periksa jantung waniii ...
k , laaaa ..
nanti cerita lagii yerk !


Friday, 16 December 2011

I'm Coming Home !


good evening peeps ! 
Assalammualaikummm ???  yees ! hari ni baru wani ada jesempatan nak update ! senyummm sikettt ..
dah lama wani tak update blog kan ?? seriously , wani sendiri pun rindu sangatsangat nak update ..
tapi , 2 , 3 hari nii macammacam yang berlaku yang tak mengizinkan wani nak update blog . 
so , hari ni wani melepskan rindu update blog yang tak seberapa cantek nii ..

hariii wani nak share apaapa yang berlaku sepanjang wani tak update blog niiih ..
bermacammacam aktiviti dah yang wani lakukan bersama family wanii ..
waaaaaa ! seronoknya ....


this is my younger brother & my sister ..
nii laa aktiviti santai kitorang time cutiii berblogging nihh ..
tapi , kayu tuuu nampak burok siket llaaa .. at least tempat tu dapatkan dijadikan tempat nak releasekan tension & kepenatan kaum kerabat ..
lokasi : Bukit Aup , Sibu


niii , time kitorang shopping sakan .. dah penat berjalan dalam mall yang sangat besar .. so , kitorang duduk dulu & sempat lagii nak snapsnap .. ahehehehe
nii ahli keluarga besar wani . tapi , niii just separuh je dari jumlah kitornag yang jalan ..
yang lain tu , pergii man entah .. kikikiki


yaaah ! gambar nii nampak lawak sangat .. nii , adalah suasana petang . tengok tu , wani just pakai track-suit !
plan just nak pergiii market . so , tak tau laa pulak nak snapsnap macam nii ..
so , wani belasah je laa dengan seluar track suit tu jalanjalan kat bandar .. ahahhahaha

k , laaa ...
lain kali wani update lagii . memandangkan masa dah kesuntukan .. byebye ..




Thursday, 1 December 2011

KENAPA DENGAN AKU ???



Assalammualaikum ??
selamat berhari Jumaat .. hooho .. nikmat hujan hari Jumaat nih .. pagiii2 dah hujan kat tempat tinggal waniii ..
so , apa lagiii .. pagii tadii wani bangun lambat . hihiihi .. buang tabiat ..
KENAPA DENGAN AKU ??
seriously , kenapa aku tak pernah lepas dalam pening kepala .?? tiap hari nak pening .. hari nii pun wani pening . wani tak tau apa sebenarnya penyakit wani .
hari tu memang wani ada DARAH TINGGI  tapi sekarang darah wani dah turun .. tanda darah tinggi memang ada wani rasakan sekarang seperti pening kepala & urat tegang ..
takkan wani darah tinggi lagi kot ??

sebenarnya doktor sarankan wani kurangkan garam dalam makanan harian . tapiii , wani makan jugakkk .. doktor tak galakkan makan daging , tapi wani makan jugak .. ni lah padahnya ..
wani just risau kalau2 apa yang wani rasakan sekarang berkaitan dengan penyakit wanii .. sebelum ni wani ada bagitau kan apa penyakit wani ?? kan,kan,kan ?
kalau korang tak sempat baca entri wani sebelum nii , wani gitau lagii . wani menghidap YOUNG STROKE !
ia adlah tanda2 awal wani menghidap stroke . so , sebelum ianya dihidap wani , wani makan ubat yang doktor bekalkan .
so ,wani makan je laa ubat2 tu semua . mudah2an dapat dicegah penyakit wani tuh .. sad sangat bila wani dapat tau wani berpenyakit . sebab sebelum nii wani seorang yang sangatsangat aktif . tapi , sekarang bila buat kerja sikit wani dah lenguh , sakitsakit badan .

family pun perasan muka wani nampak pucat .. mata nampak lain .. yaaaa ! memang wani pendam apa yang wani rasa . selagi wani dapat bangun & berjalan wani tak mau susahkan diorang . wani just bagitau , wani pening . thats all . tak mau bagitau , takut kena hantar pergi hospital . memang wani nak sangat kuatkan badan nak buat perkar yang aktifaktif . tapi , dah badan nii cepat penat .. sekarang niii jugak , wani perasan wani sukar bernafas . tambah2 bila musim sejuk . sesak sangatsangat nafas .
satu lagii , wani sendiri perasan badn wani sakitsakit . pinggang pun sakit .tapi , takkanlah wani nak bagitau diorang , takut susahkan dorang pulak nanti . harap sangat2 wani sihat &dapat hidup seperti orang yang sihat . even tak sihat , at least dapat hidup macam orang yang sihat .. amiiiin ..

k , next week wani perlu ke hospital . wani kena ambik ubat lagii . sebab bekalan ubat dah nak habis .
then , next year wani kena jumpa doktor pakar .. takut sangat . sebab wani memang seorang yang takut nak jumpa doktor ..
                                     k , laa .. out duluuu ..

Monday, 28 November 2011

Menghadiri Majlis Perkahwinan !

Assalammualaikum semua ! selamat berhari Selasa .. ^^
uuuurgh ! I,m back from bercuti meng update blog ! wakakaka . cuba korang kira dah berapa hari wani tak update blog ?? lama kan ? dari hari Sabtu sampai Isnin .. aku boleh dikira sebagai blogger tegar . kalau boleh harihari nak update .

tadi , wani try nak letak gambar , tapiii tak dapat . ni garagara line internet slow macam siput sedut tepi jalan yang nak lalu depan kete .. BENCIII ! wah , kemain panjang huraian pasal siput ..
Sabtu lalu wani menghadiri majlis perkahwinan my kazen yang langsung tak kenal kat aku , tapi aku kenal dia ... hampeh !

plisss laa . aku langsung tak dapat nak upload pixture tyme kenduri ... sunyiii nya blog dapat letak gambar .. wakakaka .. tak dapat nak tayang muka .. huhuahuahua .. oke laa .. nanti2 je laa ..
so , aku just dapat cerita apa yang berlaku harii tu kan ?? jenuh laa tangan aku kalau camtuuu ..
oke ! fine . aku ceriter . harii tuu , wani attend majlis perkahwinan dengan my family .. kitorang naek 2 kete . ari tu , wani pakai baju kaler papel . wah ! so nice .

tapii , tuan rumah nampaknya pakai tema kaler lain . so , belasah je lah ek . diorang bukan raja .. ahahhaha .

dahdah .. tetiba otak aku jam .. cerita setengah jalan jelaaa ..
k , bye !

Thursday, 24 November 2011

Aku Kena Jugak hepiiii ^^


Assalammualaikum semua ?? aiseh ! hari ni hari Jumaat , so letak gambar berbaju kurung laa ... huahuahua .
hari nii wani memang betol2 hepi sebab mak wani datang Sibu ! really mis her a lot !
sebenarnya , wani tak da idea sangat nak update blog hari nii . tak tau , kot otak ni belom berfungsi lagi kot . 
mana tak nya , mata still mengantok . nak tido , segan pulak . anak dara tak baek asyik tido , menggeliat .

awal2 dah bukak laptop & on9 . bukak facebook & blog . takut nanti tak sempat nak update . nak pergi rumah satu lagiii pas nie . so , malas laa nak bawak laptop berat2 . nak ambek wifi lagii . memang banyak perkara nak buat . so , baek wani update sekarang .

pagii nii wani bangun lambat . malam tadii tido lambat . tu lah pasal mata still mengantok . dek kerana hati berbungabunga , wani cepat2 bersiap . nak jumpa mak & adek2 . huahuahua ..

hati wani bertambah berbungabunga sebab , malam tadi ada sorang jiran wani yang sudi blogwalking kat blog wani . so , dya puji blog wani cantek . lhamdulillah . tak sangka pulak dya sudi blogwalking kat blog wani . 
hepihepihepi . ^^ hekhek .

eh korang , esok wani ada Jemputan ke majlis perkahwinan tau . so , tak sabar nak pergii .. sebab sekarang wani dah jarang nak pergii kenduri kahwin nii . so , harap2 esok semuanya berjalan dengan lancar . nanti wani update lah apa yan berlaku ek .

selain tu , wani hepi sebab wani dah dapat hp baru . mana tak nya , hp lama tu dah burok & selalu je off dengan sendirinya . so , Alhamdulillah ah dapat teefon baru senang laa siketnak kol sapa2 . 

k , laa korang .
out dulu . nak masak !
lapar ~ ^^

Aku Konpius Laa ~


Assalammualaikum semua ??
mimpi ape ek aku update blog malam2 cengginiii .
huh ! mana tak nya , seharian tak da kat rumah . aku hang out hari nii with my kazen2 & my uncle . al maklumlah , hari nii paid day ! yeaah !

mesti korang heran nape entri aku nii laen macam ! seriesly , aku pun konpius dengan diri aku sendiri . aju nak gemuk ke nak kurus .
sebenarnya tadi wani g jalan2 with my kazen2 . pergh ! time jalan tu , kitorang sempat timbang berat badan . berat badan wani dah naek ! sekarang berat wani dah 52kg . korang bayangkan , dalam masa 1 bulan lebih , berat badan wani bertambah sehingga 8kg .

memang wani konpius . wani nak kurangkan berat badan , tapi nafsu makan bertambahtambah . so , tak dapatlah wani nak tahan nafsu daripada makan banyak .
memang niat tu ada , tapiiiiii .....

doktor sarankan kat wani supaya kurangkan makan . tapi , bila gastrik wani datang , memang lapar tu menjadijadi . macam kena korek pun ada gak . so , camna lah agaknya wani nak kurangkan berat badan nih !
tambahtambah , makanan memang sentiasa sedapsedap . langsung tak dapat tahan nafsu .

k , laa ..
out dulu . nak tido . ngantok sebab tak da orang nak ajak borak ! semua orang dah tido .
assalammualaikum .

Wednesday, 23 November 2011

I'M BACK !!!


yes ! I'm back ! lama dah tak update blog nih .. since 12/11/2011-22/11/2011 . wani dah bagitau kan wani pergii mana ?? 

wani balek kampung laa . wani repeat paper BI SPM . bertarikh 16/11/2011 . hari Rabu kan ??
Alhamdulillah , dah lepas apa yang wani asyik fikir2 sebelum nih ! just waiting for the result of that paper .. mudahan result oke ..

banyak sangat yang wani nak citer dalam entri nih . mana tak nya , korang kiralah berapa lama dah wani tak update blog . selama beberapa hari wani kat kampung , memang banyak perkara yang wani buat & banyak perkara jugak yang wani lakukan ! terutamanya hang out ngan kawan2 ...

hari Sabtu 1st day wani kat kampung tuh , wani dah attend satu majlis perkahwinan kakak kepada kawan wani . kawan wani ni pun wani baru kenal sebab kazen wani yang ajak wani . even tak kenal , wani nak ikut sebab wani memang suka berkawan . so , bertambah laa kan kawan2 wani area MUKAH  nih . ALHAMDULILLAH ~ 

wani kenal 2 orang gadis yang memang2 cantek ! dan sorang lagi kazen wani yang dah lama wani tak dengar khabar or borak dengan dya . Tiqo Smile , End Depoyster ,Akylh Tahir , & satu lagi wani gagal nak cari facebook dya laa .. korang boleh laa klik kat sini kalau nak tengok kawan2 merangkap kazen2 wani ..

teruja sangat2 , sebab wani jarang dapat menghadiri majlis perkahwinan dengan kawan2 ...
but , memang hepi sangat2 laa . kawan wani yang jemput & hantar wani balek rumah ... wah ! memang macam VIP la wani hari tuh ! wani tak dapat nak upload gambar , wani pun tak tau kenapa ! so , kalau korang nak tengok korang boleh laa klik kat sini haa ~picture ! 

on the way pergi rumah kenduri tu , kawan wani drive punyalah lajuuu .. seriously , wani dah trauma bila orang bawak kereta lajulaju .. sebab , dulu dengan kazen2 wani pernah nak terbalik kereta tu hah . so , otw tuu wani memang tak pikir benda lain . memang asyik fikir eksiden & mati . TRAUMA WEI ! tiap kali jumpa selekoh atau round about memang wani tutup mata . takut sesangat !

sepanjang di kampung jugak wani dah jadi driver kakak & mak wani . driver yang memang profesional . huahuahuahua .  satu berita sedih jugak berlaku kat family wani sebab adik kepada datuk wani meninggal pada hari Selasa 15/11 tuh . wani sedeh sangat2 sebab kesian sangat tengok keadaan arwah . mana tak nya , anak2 dya endah tak endah je . pagi hari Selasa tu , wani nak hantar mak wani pergi kerja .. tuptup , isteri Pak Ngah panggil mak sebab dya cakap Pak Ngah dah tak sedar . so , wani bergegas lari . memang sebak sangatangat wani pagi tuu . tambahtambah lagi wani ingatkan arwah atok wani . time wani pegang badan arwah Pak ngah , badan arwah masih panas . dat mean arwah baru saja meninggal . makin lama , badan arwah makin sejuk . so , badan wani time pegang arwah memang berketar2 sebab menahan sebak . so , wani tolong Nek Ngah bersihkan badan arwah . sebab mak wani tak tahan hidu najis . so , lepas wani tolong Nek Ngah , wani sedekahkan sedikit Yassin untuk arwah . Alhamdulillah , sebab arwah selamat dikebumikan hari tu jugak . semoga arwah di tempatkan di kalangan orangorang yang beriman . aminnn ~

memang harihari wani di kampung dipenuhi dengan bermacammacam hal .so , tak lah wani boring sangat kan ? 

k , laa . wani akhiri entri wani kat sini je laa .. dah panjang berjela entri wani nih ! ahehehehe . eyh ! korang perasan tak wani baru ketaw laa ?? 
bye , Assalammualaikum ~




Thursday, 10 November 2011

Repeater SPM !!

Assalammualaikum semua ???
selamat berhari Jumaat ...
pejam , celik , pejam , celik dah hari Jumaat balek kan ?? tapii , Alhamdulillah still dapat menghirup udara segar hari Jumaat nii kan ??
next week dah nak SPM kan ?
so , wani tersenarai sebagai calon untuk ulangan SPM ..
aaaaaaaaaargh ! nebes betollll ... mana tak nya dah lama tak pegang pensel & pen dalam satu bilik darjah .. tuptup , Selasa depan dah nak duduk dalam bilik peperiksaan lagii ..
huahuahuahua .. 
doakan semoga wani dapat jawab exam dengan tenang .. aminnn ..
wani dah tak nak dah just dapat keputusan lulus jeee ..
wani nak sekurang-kurangnya kredit !
so , hari nii wani balek kpg ..
wani akan cuti dari update blog buat sementara waktuu ..
balek kpg naek bas .. lalalallala .. senang hatii doe walaupun ada sikit nebes sebaba nak exam !
tapii , hati mestii tenang ... 
petang nii balek entah pukul bapa entah sebab belum beli tiket lagiii ...
maybe , wani akan update blog lagii sebaik wanii tamat exam !
k , bai !

Wednesday, 9 November 2011

Spontaneous Thursday 3# : Yesterday or Today ??


Assalammualaikum semua ???
salam kemoningan semuaaaa !
uuurgh !
ke'spontanan hari Khamis' 
wani baru 3 ???
huauahuahaua ...
org laen dah berlambak kan, kan , kan ??


pix d bawah berbeza tapi orang yang samaaa ...
pix 1 YESTERDAY !




PIX 2 : TODAY !


yaaaah ! 
rambut wani dah pendek ler !
ahehehehhe

k , sekian terima kaseh !
ahahahaha

Tuesday, 8 November 2011

Wordless Wednesday #3 ; AKUU SI NOTY !!!

Assalammualaikum ???
 korang dah berlambak2  dah wordless wednesday kan ??
aku baru 3 ..
ahahahhaha ____


bak kata my ex add math teacher 'TENGOK MUKA DAH TAU' !
huhuhuhuh ...





Thursday, 3 November 2011

balek kampung !!!

Assalammualaikum semua ???
pa khabar ??
hihiihihih__
ari nii wani balek kpg tau !
ahaks !
kpg d Jalan Tun Ahmad Zaidi !
sebenarnya , tu bukan kampung ...
kitorang tak dapat balek kpg sebab banyak hal yang menyebabkan tak dapat balek ..
huahuahua ___
so , kitorang balek situ je laaa ..
perumahannnn yang majoritinya pemghuninya orang cinaaa ...
tapii , tak jauh dari situuu , ada satu kampung iaitu Kampung Sentosa !
tapii , memang tak lah wanii akan sembahyang situu ..
bukan wani kenal oun dengan orang kat situu ...
huahuahua ...

k , laaa ..
wani nak bersiap sebab nak gerak dah niii ..
babai !
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA SEMUA !

Friday, 14 October 2011

KISAH DUKA SAYA (YOUNG STROKE) #!1

Assalammualaikum semua !
selamat pagii ..
dah berapa ari x update wani pun tak tau lah ..
sebenarnya wani terpaksa bermalam d hospital ..
gara2 sakitt punya hal laa ..
Alhamdullilah sangat2 sebab wani dapat balek rumah petang semalam ..
so , tak yah lah mengadap muka doktor & nurse 24 jam !
uuuurgh ! rimasss ! x syuke , x syuke ,x syuke !

tapiii , walaupun dh dapat balek rumah wani still ada follow up untuk penyakit wanii ...
YOUNG STROKE !!!!
tapii , still dapat taip laaa .. ahhehehhe
sebab dah sihat dah niii ...
doktor kata lumpuh adalah penyakit orang tua ..
so , agak pelik laa kalau penyakit tuu kena kat waniii ...
tapii , dah nama penyakit memang lah tak dapat nak elak kan ..
tapii , wani syukur family memang ambek berat sangat ..

seperti biasa , bila dok hospital memang diorang akan cucuk sini cucuk sana kan ..
seriously , wani takut sangattt ..!
tambah2 time doktor tu nak ambek darah ...
aaargh ! wani rasa doktor tu pun dah naek fed up dengan perangai mengada-ngada wanii  ...
soriii lah DOC !
wanii memang takut sangat bila tengok doktor sorong troli pastu behentii tepii katil wanii ...
tambah2 lagiii , bila troli tu ada jarum & balang2 tempat darah !
selama wani d hospital , meka sempat ambek 3 kali darah waniii ...
memang waniii tak cukup tidur ..
mana tak nya , bising sangat & lampu terang benderang & wani berpeluh2 sebab kt wad tu terlalu banyak patient ..
dan juz wani yg muda , semua org tua !
bila dah dapat balek niii kan , memang tak lepas dari makan ubat lah kannn ...
so , wani diberi ubat untuk d makan sebab DOC nak ambek darah lagii nantiii ..
ada satu ubat yang memang mendatangkan effect pada perut wanii ..
sebab ubat tuu untuk mencairkan darah waniii ...
so , wani juz tunggu keputusan darah yang DOC ambek semalam ...
then nanti ambek darah lagiii ..

k , laaa ..
nanti wani citer lagii ekk ..
sebab , wani nak bekpes ...
bila wani dah buat rwatan susulan wani kongsi lagii..
ALHAMDULILLAH.!



Sunday, 9 October 2011

Saya Budak bawah Balang Kaca !!



selamat berharii MONDAY semua !!
hohohooh ..
hari nii wanii nak sembunyikan semua perasaan sedih wani tu dengan SENYUMMMMM ~
korang tengok lah pix wani tuh ! kemain hepii lagii mukee ..
yupp ! wani memang hepii walaupun perasaan sedih menghantui diriii ..
sebenarnya , dalam beberapa niii , memang banyak masalah yang wani hadapi ..
memng rasanya dah tak larat nak tanggung ..
tapii , wani tau wani TABAH!!!
 wani gelar diri wani sendiri sebagai ...
BUDAK BAWAH BALANG KACA !!
korang fikir lah camne rasanya dok bawah balang kaca tapii xdapat keluar dari balang kaca tuu ..
macam tuu lah kehidupan wani sekarang ...
tapii , harap2 apa yang wani dah plan akan berhasil ..
dan takkan gadaikan jiwa remaja wanii ..

sebab wani sekarang bekerja sebagai baysitter !!
tambah2 pulak kat sini memang tak da kawan !
pak usu & mak su masing2 buy dengan kerja ..
wani selalu tinggal di rumah dengan kazen2 wani  ..
korang bayangkanlah , remaja macam wani ni xda kawan ..
tu lah sebab wani rinduu sangat nak balik kampung ..
kawan2 wani memang d kampung ..
tapii , selalunya ...
bila balik kampung sekejap je ..
tak sempat jumpa kawan ..
memang dah lama wani lost contact dengan kawan-kawan wani ..
dan cuba korang bayangkan wani dah nak masuk 3 minggu tak jejak kaki pegi mall ..
uuurgh !!! duit pun berkulat mana tak nya lepas paid day tak sempat nak jual !!
langsung tak pegii kedai ..
kat sini ada kedai runcit jee ..
non muslim punyaaa ...

sorii laa , sebab entri kali nii memang wani luahkan perasaan wanii ..
seperti entri yang sebelum2 nii , wani ada bagtau wani nak continue study ..
InsyaAllah next year wani continue study ..
tengah collect duit ! x mau susahkan mak ayah ..

k , laaa ..
ada masa waniii cerita lagii apa ada dalam hati yang selama ini wani pendam !!





Friday, 7 October 2011

BERAT BADAN NAIK !!!

adooooshhh ! entri nie memang sangat2 membuat jiwa & lara saya  sediiiih ...
ahahhahhaha ... 
berat badan wani naik lagiiii & lagi & lagiii ...
dah laaaa kontot berat tambah pulakkk ...
alamatnya makin kontot lah wani pas nieeee ...
harii tuu wani timbang berat wani naik 6 kg ..
banyak tuuu ...
mana tak nya , kerja wani melantak jeee ...
ayam kepciii , coklat !
yaaaaah ... coklat buat waniii jadi gemuk & kontot !

sebenarnya , bila wani bertambah BERLEMAK , wani takut kejap berpeluh ...
bilaaaa berpeluh , fuuuh ! bau memang laaa agak2 eyk ....
tak mau , tak mau ,tak mau ...
cek ketiak dulu , bau ke tak ???
kiri , kanan , kiri , kanan ..
okeyh ! tak mau ...
nasibbb ... ahahhahaha

adoiiii ... sempat lagiii break dlm tengah tulis entriii nihhh ...
p makan laksa sarawak !
wani nak tukar laaa wani punya hobiiii , tukar jadiii MAKAN TAK HENTIII , NAK HENTIII PUN TIME BUSY ... wuahahahhaha
adoiyaiiiii ~~ 
tambah2 wani tinggal dengan mak su ...
mak su pulak memang jaguh masak ...
tinggal dengan pak su ...
pak su pulak gila coklat ..
tinggal dengan adib ..
adib pulak gilaaa ayam KEPCIIIII ..
dengan akid pulak selalu makan makanan ringannn .....

tak lama lagiii memang macam tong laa wani agaknyaa ...
adoooosh !
bak kata mak wani , time hidup je dapat makan , bila dah mati tak dapat makan makanan sedap2 ...
so , wani guna prinsip tuu ...
apalagiiiii ...
huuhuhuuhuhu ...

k , laaa ..
bubyeee ..
nak makan lagiiii ...

Thursday, 6 October 2011

SKODENG BUAT AKU TAKUT TAPIIII ........

gambar di atas hanya hiasan semata2...
.

Selamat Pagii semua !!
selamat berhari Jumaat ..
entri nie sebenarnya berlaku malam tadiii ...

malam tadiii , sebelum wani melelapkan mata wani terdengar seorang lelaki menjerittt ...
ahahahhaha _______
dalam keadaan takut wani keluar dari bilik & terus panggil Pak Usu & Mak usu wanii ...
dalam keadaan takut tu jugak wani sempat lagiii SKODENG laki tuuu ...
nie memang satu kerja gilaaa ...
lelaki tu agaknya mengamuk sebab terlalu minum banyak arak ...
sebab petang tuu , wani nampak laki tu an kawan2 dya dok melepak ...

laki tu mengamuk x jauh dari kuarters tempat tinggal waniii ...
kalau nak agak jarak mungkin kentut wani sini diorang kat sana dengar ..
kira dekat lah tuuu ...
pak usu , mak usu n wani sendiri pon skodeng mamat tuu ..
memang lucu sangat ...
macam lah laki tu tak nampak kamii ..
ahahahahahha
kitorang skodeng ikut tingkap bilik wanii ..
mula2 tu memang laa takut , tapiii bila tengok laki tu takut kitorang pulak yang tak jadiii takut ...
terbalik lah pulak ..
ahahhahaha
memang agak lama wani tak tengok orang mengamukkk ...
bila duduk umah sorang2 memag lah takut tapiii nasib ada pak su & mak su...
kalau tak dalam gelap memang dah lama wani rakam muka laki tuu ...
ahahhahahha

k , laaa ...
INI SATU KISAH GILAA AKU PERNAH BUAT .!





Wednesday, 5 October 2011

RAJA TAHI LALAT


Assalammualaikum semua ??
selamat pagiii ...
Alhamdulillah , hari nie wani sihat walafiat ...
sebenar nya , hari nie wani nak citer siket pasal tahi lalat ...
kat badan wani memang banyak tahi lalat ..
kata orang tahi lalat byang berbeza tempat membawa maksud yang berbeza-beza ...
maksud yang positif atau negatif ...

wani dapat idea nak citer pasal tahi lalat nie sebab semalam , ada 1 lagi tahi lalat yang tumbuh kat jari tangan wani sebelah kanan ...
hari tuuu , tumbuh di jari tangan wani sebelah kiri ..
so , wani cari laa sumber yang menerangkan rahsia di sebalaik tahi lalat ..
korang boleh klik kat sittu kalau korang nak tau apa maksud di sebalik tahi lalat korang ..


RAHSIA TAHI LALAT DI TUBUH SAYA ! 

jari sebelah kanan "SERBA BEROLEH KEUNTUNGAN"
jari sebelah kairi "SERBA BAIK BEKERJA"
dagu bawah kanan"JUJUR & BAIK HATI"
jari kaki kanan"SUKA MENOLONG"
dada kiri"BERANI , JUJUR & SABAR"
tangan kanan "TAAT & SABAR PADA ATASAN"
bibir kanan"DISEGANI ORANG , DISUKAI RAMAI"
  
banyak lagi sebenarnya .. tapii , yang lain2 tu x payah laa ...

asal usul tahi lalat ialah :

Tahi lalat ini disebabkan oleh perkembangan abnormal sel-sel pigmen di bawah kulit yang lebih dalam. Dalam perkembangannya tahi lalat ini mula-mula berwarna gelap, kemudian membesar, dan berbentuk serta berukuran berbeda-beda. Ada yang berbentuk oval, bulat, ada yang ditumbuhi rambut, ada yang polos, ada yang berwarna cokelat, hitam, dan merah muda. Jika tahi lalat ini sudah muncul ketika seseorang masih bayi, maka dapat dijadikan sebagai tanda lahir.
kalau korang nak check pasal asal usul tahi lalat korang boleh klilnih ..
follow blog dieorang ..ASAL USUL TAHI LALAT

k , laaa ..
nak out duluu ..
bye .. ASSALAMMUALAIKUM ..



Monday, 3 October 2011

Bila saia dah buat keputusan untuk bertudung ..



Assalammualaikum & selamat pagi semua ...
yeah ! entry harii nie wani nak citer siket pasal keputusan wani nak bertudung ...
Alhamdulillah sangat sebab mak wani memang galakkan wani adik beradik tuk pakai tudung ...
pakai tudung bukan untuk berfesyen tapii untuk menutup aurat ...
wani masih ingat & wani masih pegang kata2 mak ...

kalau tak silap wani , wani dah start bertudung sejak sekolah rendah lagiii ...
galakan daripada mak , ustaz & kawan2 ..
maybe tahun 5 ...
sebelum tu wani bertudung jugak tapiii pakai tidak pakai ...
kejap bukak kejap pakai ..
so , bila naik ke sekolah menengah wanii buat keputusan untuk terus bertudung & serius bertudung ...
even , kekadang tuu rasa nak bukak sebab tengok kengkawan cantik x pakai tudung ...

pix atas tuuu , time wani umo 16 tahunnn ... ahahhahah
UNMATURED GIRL !!
lawak bebeno masa tuuu ... time tuu x pakai banyak style ...
juz pakai tudung bawal jeee ...


yeahhh! nie dah start pakai selendangg ..
love it !
nie time wani form 4 jugak ...

nie pun still pakai yang simple2 jee ...


time form 5 ...
wani pakai tudung style lain ...
nak bagii dia tutup wani pin kan ...


dan sekarang wani dah pandai lilit2 ...
wani dah simpan banyak koleksi selendang sebab wanii dah ambek keputusan untuk bertudung selamanya ..
aminnnnnn ...

mudahan , niat bertudung wani sampai bila2 dah takkan pernah bertukar ...
k , laaa ...
nak out duluuu ...





Sunday, 2 October 2011

STANZA CINTA !!

Assalammualaikum ???
selamat berhariii MONDAY sumaaa ... ahehehehe
today is monday ,,,
yesterday is sunday ... kan,kan,kan ..
sudah semestinyaaa , malam Ahad pukul 9 p.m wani akan berada depan TV bukak channel 103 (TV3)...
nak tengok citer STANZA CINTA !!!
waniii memang minat habis dengan citer nihhh ... adoiyaiii ~
stanza cinta dah melabuh tirai dengan ending yg sungguh menyayat hatiiii ...
eyh2 ,, korang tau citer niih ???



nie haaa .. nie antara pelakon2 nyaaa ..
Aaron Aziz , Nur Fathia & Fizz Fairuz ...
kalau lakonan Aaron wanii tabik sangat !!
sebab lakonan dya mantap & menjadiii sangat2 ...

malam tadiii , tyme wanii tengok citer niih , wani rasa darah waniii dah berderau dah ...
air mata macam nak tak nak je jatuh ...
takut orang perasan pulak wani nangis nantiii ... ahehehehe
ending citer niii , Irfan meninggal dsbabkan penyakit yg di hidapi ...
Amni Sofina pulak kawin dengan Taufik ..
unsur citer nii banyak menerapkan unsur2 agama ...
SUPERB sangat !

mana x nya , wani memang minat sangat dengan HEROIN citer nih iaitu NUR FATHIA !


CANTEEEK SANGAT2 !!

citer nii memang bayak sangat scene2 yang menangis ....
waniii yg tonton pun join menangis sekaliiiii ...
huwmmm !!
wani bagii 5 bintang dengan jalan citer niih !!

k , laaa ...
bye2 ..

Thursday, 29 September 2011

Jam kesayangan dah hilang ???

Assalammualaikummm semuaaa ????
selamatttt pagiiiii ...
adoiiiii ...
nie entri yang memang dari hari tuu dah ada lam kepala otakkk ...
jam kesayangan waniii hilang ??
sebenarnya bukan hilang ...
tapiii , hari tuuu tertinggal di kampung ...
apa lagiii sis waniii terus rembat jam tuuuh ..
alaaaaa ... sedeh betol !!


haaaa !! nie pix tyme jam tuuu still wani pakai .. 
tapiii , skrg ...
dah xdaaa ...
jam tuuu betol2 wani sayang ,,,
kaler coklat & style dya lain daripada yang lain ...
adoiiiii ... its sad !!
hate it !
camne leh jadiii camni ???

tapii , xpa wani balek kpg nanti wani nak tuntut balek jam tuu ..
tuka dengan jam wanii yang lain..
sistem barter ...
ahahahahha

jam tu sebenarny taklah mahal sangat ...
dalam rm15 jeee ...

ke laaa ..
nak blah !!!
bye !

Wednesday, 28 September 2011

Spontaneous Thursday 2#

Assalammualaikum ???
selamat pagi blogger2 sekalian ...
it's a sorrow morning but i didnt know y ??
even moody tapii waniii stilll dpat senyumm ..
smileeeeee ~~ peace !!



senyummmm ...
bye ...

Sunday, 25 September 2011

eppiey day ( SATURDAY & SUNDAY ) 24-25 sept 2011

Assalammualaikummm ???
hope semua blogger sihat2 jerk !!
I'm feeling well also ...
ALHAMDULILLAH ....

pergggh ! 
bukan main title my new entriiii ...
hahahha .. macam laa best sangat punnn ...
bukan jalan jauh punn ...
tapiii , dat moment make me smile & make hapiey ..
langsung x ingat dunia sebenar ...

waniii memBUSYkan diri hari sabtu & ahad yang laluuu ...
sebenarnya .... masak wani x hepiey mak wani datang umah pak usu d sibuuu ...
then , terlepas rinduuu wani ngan mak ...
mak sampai sibuuu harii sabtu pagiii ...
with my kazen , bro & grandpaaa ...
then petang uu kitorang pegi jalan with DRIFTER MALAYSIA !!
MUNIRAH TAHIR !! hhahhahaha
senarai orang jalan adalah ... hahahah
jeng,jeng,jeng ...
of koz laa wani , mak , kilah , pian, akak nirah & ameng ..
kitorang jalan dari pukul 3 sampai pukul 7 ..
buat kaki lenguh weiii ...
mana x nyaaa , 3 mall kitorang jalan ...
first kitorang pegiii STAR MEGA MALL ...
then , GIANT MALL ...
last sekaliii , SING KWONG ....
even SING KWONG x lah sebesar GIANT & SMM , tapiii sebab tu destinai terakhir ...
kaki memang dah sedia lenguhh ...
tapiiii , yang buat wanii betul2 hepiii  wani dapat jalan with my mother !!!
hahhahaha
walaupun kaki lenguh tyme jalan tuuu dah x kira lenguhhh ...
wani x beliii banya barang sebab takut lariii bajet ...
kalau bajet larii memang dah x dapat tarik balik...
kan,kan,kan ...
wanii target nak simpan siket duit bulan nihhh ...

wei,wei ..
nak belah dah niiii ...
bye2 ..
Assalammualikumm ???


Thursday, 22 September 2011

Angan-Angan Mat Jenin :: Nak Buat Mini Gathering area Mukah , Sarawak ::

Assalammualaikumm SEMUA !!
selamat pagiii !
harii nii wani dah beransur sihat ... ALHAMDULILLAH ..
dah boleh main bola sepak , panjat pokok kelapa 10000 meter ..
perghhh! dahsyat x ???
harii nii wani hepiii sebab mak waniii nak datang rumah wanii d Sibuuu ...
waaaah !! Allah je yang tau betapa hepiii nya wanii ...ahehe
wani sebenarnya kalau sedih pn tetap jugak hepii ...
malaz lahh kann , nak sedih2 ...
biar laaa sedih tuu kita pendam dalam & tulis dalam blog ..
x payah nak buat muka sedih ...
hehehehehe .. betul x ??

entry kalii ni wani nak berangan sikett ... bole x ??
korang jawab x boleh pun aku tetap nak taipp ... ahehe ..
wani berangan nak ajak blogger2 area Mukah nak adakan MINI GATHERING ..
wanii nak kenal jugak blogger2 dari Mukah tempat asal Waniii ...
jujur wani bagitau ... hanya 2,3 orang je yang wani kenal ...
selebihnya , wani x kenal ...
hehhehehe...
so , wani plan laa nak adakan mini gathering nih ...
dapatlah waniii kenal lebihh dekat lagii dengan blogger area Mukah ..
wanii harap plan niee menjadii la ekk ..
atau terkubur begitu sajaaa ..
sebenarnya , waniii x kenal sangat dengan orang2 Mukah ...
yang wani kenal mungkin x ingat dah muka wanii kott ...
lama dah x tunjuk muka ngan bebudak mukah ...
AMINNNNN ~~~
d samping itu jugak waniii dapatlah banyak ilmu dari blogger otai area Mukah ...
leh dapatkan tunjuk ajar diorangg ..
erat silaturrahimmm ... hahhahahha
apaaaakaaah ???

k , laaa ...
dat jeee ...
Assalammualaikummm ....

Otak Gagal Berfungsi dengan Sebaiknya

Assalammualikum semua ..!!
korang2 semua sihat tak ???
soriii laa , xdapat update blog dalam beberapa hari niii ..
wani kurang sihattt ..
sekarang nie pun tengah pening kepalaaa ..
tapi dek kerana tak mau kosongkan entry hari nii , wani gagahkan nak taip apa yang ada dalam kepala otak ..

dalam beberapa hari niii wani demam ...
so , lemah sangat ..
internet connection rumah wani pun slow macam siput jeee ...
x tau kenapaaa ..
hehehehhehe ...
so , hariii niee nak buang tabiattt bak kata orang tuaa ..
taip je apa yang addaaa .. hahahhaha
oooh , betapa susah nya kepala otak sekarang nih !!
PENING KEPALAAAAA !!!


sakittt nyeeee ...
walaupun sebenarnya hari nie adalah PAID DAY !!
tapiii tetap pening kepalaaa ...
banyak nak kena settle bulan nihhh ... hahhahaha


adooiiiii ... kalau lah sebanyak nii yang tinggal x pe ..
nie tinggal bapa keping je lagiii ..
adoi2 ...

k laaaa ... nak out !!
kepala dah pening semulaaa ...
assalammualaikummm ...

Wednesday, 21 September 2011

Wednesday, 14 September 2011

Spontaneous Thursday 1# :





mak oi !!! terkejut katak ! hahahhahha
kita xkan dapat jangka apa yang akan berlaku ..
apa yang kita rancang x selalu nya terjadiii ...
dan apa yang kita x rancang adakalanya terjadiii ...
so , bersedialah dalam apa jua keadaan ..

Sunday, 11 September 2011

LAPORAN SEKITAR MAJLIS RAMAH TAMAH AIDILFITRI SEBIRO

Assalammualaikum ..!
perghhh ~~ dah 2 hari x update ...
terasa gatal semua jari jemari ...
so , hari nie nak citer siket sebab apa x update blog ...
2 hari nie agak busy siket sebab hari sabtu kitorang ada ramah  tamah yamg diadakan d rumah kitorang ...
busy lah konon nya kan ?? hakhaktui ! terasa macam laa glamour sangat sampai busy x hengat dunia ...
sebenarnya ada lagi , tapi xda muka wani ... ahaks !! (perasan punya wani)
so , wani nak kongsi ada beberapa pix yang jiran wani ambek ..



so many food !!
x larat nak pilih ... last2 , wani jamah satu je ...
iaitu , bihun Singapore ..!! chewah ~
sebenarnya , sebelum ramah tamah diilangsungkan , wani dah makan siap2 ...
tu pasal x larat nak makan ...
wani duduk ujung tuh ... pakai shawls oren ...
tengah layan bebudak ...

laki depan sekali tuh ialah Cikgu Richard ...lelaki misali ...
then tepi tuh Cikgu Roy .. x tau pulak nama sebenar dia .. hahaha
of coz la wani yang pakai baju oren tuh ..
yang datang kebanyakan golongan guru2 ...
memang penuh laa kuarters kitorang malam tuu ..



haaaa !! yang nie pun cikgu2 jugak ...
dari kiri kak wawa , kak zarina & kak zura ..
kak zura kuat makan ler ... hhehhe ..
tapi maintain kurus...


yang depan sekali tuh kak syam , cikgu Rosiah & husband , Mila & family ...
haaaa ! nie sorang mamat nie aku punyalah familiar dengan muka mamat nie , tapi x tau nama ...
al maklumlah , asal dari daerah yang sama tu pasal familiar tengok muka walaupun x tau nama ..

yang senyum mencebik nie adalah kak min !! cute doe muke ..
tepi tu mak usu wani , cikgu maria & wife cikgu Richard .. n that is cutie boy yg dduk atas riba mak dia tuh ..
amboi , kak zura tengah makan jugak ??? hehhehe
jangan mare ~
wani hanya mampu tersenyum sebab tak tau nak borak apa kan ...
semua golongan guru , so wani x tau lah nak borak apa ...
sebenarnya , tyme tu jugak mata wani dah mengantok tahap SUPERB !
tapi wani tahan jugak sebab nak rasa jugak kemeriahan suasana ramah tamah ..

p/s : nie merupakan laporan mengegeh yang disediakan oleh wani de gedixness !!
hahhahaha_____

k laaaa ... bye !
dah nak terKENTUT  dah nie ...
out dulu  ... wait wani punya new updater !!


Thursday, 8 September 2011

PERANGAI PELIK VERSI 1#

Assalammualaikum ????
selamat pagi semua !! aisehmen ...
hari nie hari Jumaat bersamaan dengan bape ek ??? hahhaha
hari nie entri wani , wani nak citer an korang perangai pelik yang wani adaa ...
nie semua hasil daripada research kawan2 & family wani ...
hakhakhaktui !! sampai hati buat research kan ??
sebenarnya wani mana tau wani ada perangai pelik ... diri sendiri mana tau lah kan .. orang lain nampak pelik , so , sangat memelikkan lah bagi mereka yang terasa pelik ...
apa aku cakap nie ??? hahaha apaaaaaaakah ??
mengaut jeee tau !

TAK TAU MAKAN DURIAN PADAHAL ORANG CAKAP DURIAN TU SEDAP !!

seriously , benci sangat2 hidu bau durian !
BUSHUKKK ..!
sebenarnya arwah atok wani ada kebun durian .. orang kata durian atok wani adalah durian yang TERsedap d kpg wani ...
wani tak tau lah betoi ke tak ??
wani tak pernah rasa ..
kebun tu punya lah besar , tapi durian juz ada 2 pohon ...
tapi , buah punyalah banyak seperti ada 50 pohon ... chewah !! tipunyeee ...
durian tu tak ikut musim , sekati nak berbuah jee ...
kalau tyme durian tu berbuah , adik beradik wani selalu perli wani ...ejek2 wani ...
tyme wani nak tidur meka nak letak durian tu kat mulut wani ...
kalau wani tau , memang sebijik buku lima wani bagi kat diorang !! hahahha
BENCI,BENCI,BENCI ..!

DALAM HP BUKAN MAIN BANYAK CAKAP , TUPTUP KAT LUAR SENYAP !!

hahhahah .. nie yg paling lucuuu ...
bila seseorang kontek wani , wani bukan main lagi banyak cakap !!
kalau jumpa kat luar wani malu nak cakap banyak ...
baik kawan baru atau pakwe wani sendiri ...
tapi , kalau kawan sekolah wani oke laaa ...tapi , tu pun yang perempuan .. kalau lelaki ...
hahhahaha ... langsung wani x tegoo ..
ada 2 3 orang jee lelaki yang wani tego ...
wani still ingat  lagi tyme kapel dengan si MOHD AZMAN  dulu ...
tyme tuu , wani selalu jumpa Azman d tempat keja ( Branch CELCOM Mukah )
dya cakap , baik tak payah jumpa kalau dah x cakap sepatah pun ... hahahhaha
betapa malu nya diri ini ...
kalau wani cakap dalam hp pun , sepatah 2 je ..
sebab , wani memang malu SANGAT !

DULU KATA TAK TAU MAKAN NASI LEMAK TAPI KENAPA SEKARANG TAU ???

 hahhahah ... nie eksen punya pasal kot ...
sebenarnya wani tak tau makan nasi lemak ... tup,tup,tup ...
setelah tinggal dengan family pak usu & mak usu yang memang bisnes macam2 makanan ...
so , 1 day wani try lah makan nasi lemak yang mak usu masak ...
hahahha... 
tiba2 wani jatuh cinta dengan NASI LEMAK !!
wani siap try masak sendiri pun ada sambal nasi lemak tuh !
dulu , bukan main nak muntah hidu sambal nasi lemak .. dulu kata busuk , sekarang makan pulak ... 
hihihiihi ... peace !!

okelahhh ... wani out dulu !!
nak ambek kazen balek skolah doe ...
ada masa wani update sambungan cerita nie yee ..
PERANGAI PELIK VERSI 2#

p/s : perangai pelik tak hengat !!